Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Pimeys" by Pekka Jaatinen * eBook PDF Kindle ePub Free

Pimeys

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Pimeys
  • Author : Pekka Jaatinen
  • Release Date : January 11, 2018
  • Genre: Military & Warfare,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 2794 KB

Description

Romaani sukellusvenesodasta ja jÀljestÀ, jonka se ihmiseen jÀttÀÀ.

Ollaan jatkosodan kynnyksellÀ, kun sukellusvene Vesihiisi saa erittÀin salaisen tehtÀvÀn. VeneessÀ on radio- ja vesikuuntelumatruusi Veijo Leskinen, ÀlykÀs ja matemaattisesti lahjakas nuori mies, ensimmÀisessÀ varsinaisessa sotatoimessaan, niin rauhan aika kuin vielÀ onkin.
Sitten sota syttyy.

"Sukellusvenemiehet kuulevat lÀhestyvÀn, laahaavan ÀÀnen. Neuvostosotilaat pudottavat raivaajasta metalliin ja sÀhköön reagoivan sukellusveneiden etsintÀlaitteen. Kaapelin rapina voimistuu. Paavo sammuttaa virran kuuntelulaitteesta, sÀhkömestari varavalaistuksen. SydÀmet jyskyttÀvÀt ja hiki helmeilee. SukellusveneessÀ vallitsee tÀysi hiljaisuus ja pimeys."
Syvyyspommit rÀjÀhtelevÀt, heittelevÀt alusta, pelko kihelmöi eivÀtkÀ kaikkien hermot kestÀ pimeyden hyytÀvÀssÀ syleilyssÀ.
VuosikymmeniÀ myöhemmin KemissÀ kaksi nuorta miestÀ tapaa Veijo-sedÀn, sukulaisen ja sotasankarin. Alkoholia kuluu eikÀ todellisuus aina erotu kuvitelmista, nykyisyys menneestÀ. Kahta maailmanaikaa yhdistÀÀ Veijon pistooli, saksalaisvalmisteinen Parabellum.
Pimeys on kertomus siitÀ, kun sukellusvene ei lÀhde miehestÀ, vaikka mies on lÀhtenyt sukellusveneestÀ.
Laadukkaista sotakirjoistaan tunnettu Pekka Jaatinen elÀytyy tosipohjaisessa romaanissaan sukellusvenemiehen karuun elÀmÀÀn koskettavasti ja elÀvÀsti. Jaatinen kuvaa myös sotatraumaa, sen syntyÀ ja seurauksia niin sodan kokeneille kuin ihmisille heidÀn ympÀrillÀÀn.
"Hei, pistÀ se pois", Simo sanoi. "Sovitaan, ettÀ me lÀhetÀÀn nyt ja ei oo kÀytykkÀÀn tÀÀllÀ, jooko? Ei oo koskaan kÀyty tÀÀllÀ. Ei tunneta sua ollenkaan, tÀ?"
"Turpa tukkoon joka iikka."
Sota ei ole loppu, leikki on. Ja kohta ehkÀ kaikki.


Download Free Books "Pimeys" PDF ePub Kindle